‘We besloten de maagband te verwijderen en een gastric bypass te plaatsen‘

Rita Lodewegen (44) woont in Delfzijl. Ze kreeg een zogenoemde ‘redo’, opnieuw een maagverkleinende operatie, vanwege problemen met de maagband.

‘Tijdens mijn jeugd werd ik steeds forser. Op mijn 14e kreeg ik de pil en daarna begon ik uit te dijen. Ik kwam van het ene in het andere dieet, tot ik niet meer wist wat ik moest doen. Ik woog op een gegeven moment 117 kilo. Ik had er schoon genoeg van en besloot een maagband te nemen. In augustus 2006 heb ik deze in Emmen laten zetten, daar was de wachtlijst het kortst.

Na de operatie ging het goed, ik viel vlot af en woog snel nog maar 95 kilo. Tot er iets mis ging met mijn maagband. Via het ziekenhuis in Groningen werd ik doorverwezen naar het MCL. Ondertussen woog ik al 121 kilo. Gelukkig konden ze me in het MCL helpen en in overleg werd besloten de maagband te verwijderen en een gastric bypass te plaatsen. Ik werd geopereerd en al snel was ik 26 kilo kwijt.

De begeleiding na de tijd is super. In het begin kregen we drie donderdagen achter elkaar begeleiding, later nog eens per maand. Wel is het zo dat je een eetschema moet volgen dat weer op een dieet lijkt en dat staat mij tegen. Maar tot nu toe gaat het goed en doordat je in groepsverband begeleiding krijgt steun je elkaar dat is erg fijn. Ik heb het voordeel dat mijn smaak veranderd is, vroeger at ik het liefst zoete dingen en nu vooral hartig.

Ik ben zeker veranderd na mijn operatie, ik durf weer op stap, ben actiever en minder introvert. Laatst hoorde ik van iemand dat ze twijfelde over de operatie, omdat je dan niet meer uit eten zou kunnen. Maar dat kan echt wel, niet te grote porties, groenten en wat vlees en je hebt een hele leuke avond. Ik ben bewuster gaan eten en dat doet me goed.’


Vragen aan Rita? Klik hier

Aanmelden

Klik hier om u aan te melden.


Snel naar

BMI berekenen


Uw bmi berekenen

Zo berekent u uw Body Mass Index:
Vul hieronder uw lengte (bijvoorbeeld 184) en uw gewicht (bijvoorbeeld 95.5).


Bereikbaarheid

Tel: 058 - 286 6969
Fax: 058 - 286 6103

Bezoekadres:
Henri Dunantweg 2
8934 AD Leeuwarden
Routebeschrijving

Postadres:
Postbus 888
8901 BR Leeuwarden