De operatie

Soorten operaties
In het Centrum voor Obesitas Nederland worden onderstaande operaties verricht.

De operaties worden op verschillende manieren uitgevoerd en hebben een verschillend effect. Het effect van de operatie kan zijn:

  • beperking van de voedsel inname (restrictieve ingreep);
  • beperking van de opname van voedingsstoffen (malabsorptieve ingreep);
  • verandering van de stofwisseling.

Operatietechnieken
Er wordt gebruik gemaakt van verschillende operatietechnieken: De operaties worden vrijwel altijd uitgevoerd met een kijkoperatie.

Veiligheid en risico's
Een operatie is niet zonder risico's. U kunt zelfs overlijden, hoewel de kans hierop klein is. Complicaties zoals buikvliesontsteking, lekkage van een darmnaad of een longembolie zijn beruchte complicaties. U kunt hierdoor behoorlijk ziek worden en het herstel kan lang duren.

Het Centrum voor Obesitas Nederland heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in veiligheid. Wij vinden veiligheid het belangrijkste onderdeel van de operatie. Na meer dan 3000 operaties heeft niet alleen het chirurgische team maar ook de verpleegafdeling en de Intensive Care van het Medisch Centrum Leeuwarden ervaring opgedaan in snel en adequaat handelen bij complicaties. Hoewel de kans erg klein is dat complicaties optreden (1-2%) zijn ze helaas niet 100% te voorkomen.

Heel enkel treden complicaties op als u al thuis bent. Tijdens kantooruren kunt u de poli bellen, (058) 286 69 69. Daarbuiten belt u de Spoedeisende Hulp: (058) 286 64 00; deze is 24 uur per dag bereikbaar.

Aanmelden

Klik hier om u aan te melden.

Formulieren

Klik hier om de benodigde formulieren te downloaden.


Snel naar

BMI berekenen


Uw bmi berekenen

Zo berekent u uw Body Mass Index:
Vul hieronder uw lengte (bijvoorbeeld 184) en uw gewicht (bijvoorbeeld 95.5).


Bereikbaarheid

Tel: 058 - 286 6969

Bezoekadres:
Henri Dunantweg 2
8934 AD Leeuwarden Routebeschrijving
Postadres:
Postbus 888
8901 BR Leeuwarden